Skolhjälpen

Detta med barnens läxor är ett typexempel av irritationsmoment i många familjers vardag. Antingen är de borttappade, bortglömda att göra eller så skapar de berg av pryttlar inne i kök eller andra delar av hem med diverse pennor och böcker lite här och var. Vi har tagit sikte på att få bättre rutiner runt detta så att man slipper gråa hår och ett rivet hem i jakt på läxor när dessa ska in.Det tycks vara vansinnigt tråkigt att sitta vid ett skrivbordet (om barnet har ett och som dessutom inte är översållat med andra prylar), antagligen till följd av sittandet i skolbänken tidigare under dag. I många hushåll hjälper föräldern även barnet vid matbordet, med resultat att det hamnar högar i kök uppblandat med massa övrigt löst bråte som har tendenser att hamna där.


Vår slutsats är att anpassa hemmet till barn istället för att sträva efter att ha "plock"-rutiner. Lika bra att göra det enkelt för sig själv och barn. Därför kom vi fram till att ett mobilt system är en ypperlig lösning så att barn kan göra läxor där de vanligtvis vill göra läxor. 

Vi har försökt återfinna produkter utifrån miljö-, giftfri- samt pedagogiskt perspektiv. Detta kit innehåller:

  •   Hjälpredan Hurry från Bigso Box of Sweden, tillverkat av återvunnen papp och är både praktisk och miljövänlig.

  • Ett paket med 12 st blyertspennor (eco pencil stämpel samt fsc). Något tjockare än vanliga blyertspennor och med ett triangulärt grepp, vilket gör att de är pedagiska för att lära hålla rätt.  Men samtidigt bekväma i ett senare skede. Försluten i ändan vilket gör att pennsugande barn inte får mindre trevliga saker i mun. Ingår även pennvässare i denna förpackning. 


  •  Praktisk linjal som visar både mm, cm, dm på ett pedagogiskt sätt.

  • Radergummi Dust-free, vilket innebär att det inte ska bli skräp när man suddar. Detta är dock en sanning med modifikation och en smärre överdrift. Innehåller dock inga ftalater.


  • Rättningspenna som ofta användes förr, lätt och pedagogiskt kan man ögna igenom barnets läxor och därefter sudda.


  • Notes index om det är något man vill gå tillbaka till så kan man enkelt markera. Förpackningen är utformad med en plastfik på baksida vilket gör att man kan haka fast den på hjälpredan utan åverkan eller i böcker och pärmar.


Kiten finns i antingen grå eller svart.


Skolhjälpen-kit som kan bäras med
Vi vill även tipsa om Hjälp ditt barn-böckerna från Tukans förlag. Det är en serie böcker som på ett pedagogiskt och enkelt sätt ger dig redskap att hjälpa barn inom en rad olika områden om du känner dig otillräcklig i läxhjälpandet.


Välkommen in i shoppen och kika vidare! Där har vi lagt upp att du dessutom enkelt och smidigt kan  komponera ditt egna kit. För det finns ytterligare produkter som är bra att ha, exempelvis saxar och överstrykningspennor eller om barnet är äldre med andra behov.

Hoppas vi ses! Med vänliga hälsningar,
Kicki &Ashley

Kommentarer