Lite mer om oss och tips som ger glädje i vardagen

Vi lever i en tid då stressrelaterade problem härjar, människor vänder ut och in på sig i jakten efter orealistiska ideal. Syftet med vår shop är inte att spä på hysteri om de perfekta hemmen. Vår fokus vilar helt och hållet på att frigöra tid vilket mestadels handlar om att komma lindrigare undan i ekorrhjulet och framförallt ha lite roligt samtidigt.

Villfarelser
Vi älskar Villfarelser! Bild från Villfarelser

Om oss

Det finns inga supermänniskor. Allra minst vi bakom detta företag. Vi som driver detta är Ashley som arbetar deltid på kyrkans barnverksamhet och det är hon som går loss med kameran, pysslar och som hänger mycket på instagram. Jag som skriver heter Kicki och jag är en fd. bokhandlare och jag gjorde ett balettskutt in i betongvägg för ca 10 år sedan. För några år sedan fick jag nog av hetsen och hysterin i Stockholm och jag ville helt enkelt något helt annat. Flyttlasset hamnade i Tierp i ett stort hus där företaget även finns.

Brunnslockskampen
 Vill du vara lite wild and crazy och leva farligt? Brunnslockskampen


Det är jag som inväntar beställningar och skickar och är inte jag på plats har Ashley jour och skickar. Det är därför det går undan med våra leveranser eftersom jag bokstavligen sover 3 meter ovanför våra produkter. Vi är otroligt rörda och glada av all positiv respons fått av er som handlat av oss. Det känns verkligen i hjärtat!
 

Jag har arbetat i ca 15 år i bokhandel och om du är en frekvent bokhandlarkund vet du att personal där sällan är "försäljningstyper". Vi gör inte allt som står i vår makt för att kränga på prylar utan vi diskuterar böcker och pappersvaror och gör vårt bästa för att du ska lämna butik med det som passar just dina behov. Det är därför som vi har lite annorlunda upplägg än de flesta andra e-handelsbutiker. Vi plockar in jargongen och frågorna som ofta kommer i butik och försöker vara tydliga med skillnader mellan produkter och även deras begränsningar a la hur man säljer i fysisk bokhandel.


Vilken bok och penna
 
Därefter har jag tillbringat en rad år på högskolan där mina studier spårat iväg i alla former av inriktningar men främst inom företagsekonomi. Jag har bl.a. grävt inom hållbar utveckling och all form av effektivitet, med det enda resultatet att jag ville säga upp kontakten med verkligheten och flytta till en grotta i Ryssland. Men det blev ju som sagt var Tierp istället...


Villfarelser
(Bild från Instaliga) 

Vad vill vi?

Vi måste släppa perfektionshysterien och leta efter skratten i vardagen. Vi måste finna tiden, orken och lusten att leva. Men idag är inte det självklart för alla.


Villfarelser 
(Bild från Villfarelser

Detta företag är vårt bidrag till att försöka få en hållbarare värld där vi framförallt är lite snällare mot varandra men även släppa på fröken duktig hysterin. Det är där som tiden finns att hämta till att faktiskt leva. Jag gräver i litteraturen och försöker finna tips och tricks och detta kommer dyka upp fortlöpande här på blogg. Vi plaskar också runt i Pinterestdammen i jakten på inspiration.

När det kommer till själva  produkterna som vi säljer vill vi att de ska hålla måttet och även att de ekologiska fotstegen på desamma ska vara minsta möjliga. Vi återanvänder förpackningsmaterial då vi anser att det är helt poänglöst att köra massa till tipp och samtidigt köpa nytt.

Lite snabba tips att få in lite tid och glädje i vardagen är:

  • Vi tjatar om Bullet Journal, men det är verkligen extremt stressreducerande och kul. Därav att vårt företag just nu har rätt stor fokus på pappersvaror. Missa inte vår facebook grupp Bullet Journal Tips och tricks, en urhärlig grupp som strösslar tips och inspiration runt sig. Vår affärsidé rör i slutändan Tid. Vilket gör att vad som helst kan dyka upp som tips eller produkt och vi är inte en renodlad pappershandelsbutik. 
  • Jag är frälst i Micael Dahlens bok Kaosologi. Han leker med ord och får fram fantastiska poänger. Framförallt "avmåstefiera", dvs det finns inga måsten. Denna boken kommer jag göra en djupdykning i i ett senare inlägg.
  • Vi har gnatat om Villfarelser här i bilderna. Dessa bilder levererar skratt på löpande band för oss. Älskar verkligen dessa! Finns på Instagram.
  • Är du med på facebook är gruppen Family living - the true story ren och skär terapi för den sönderstressade som känner att den inte hinner och orkar med (och alla andra som behöver ett skratt). Jag har uppfattat att många tror att det handlar om smuts.  Jag skulle snarare hävda att det handlar om att skratta tillsammans och inte åt, när det kommer till vardagskaoset.Kommentarer