Hinza - den svenska designklassikern

Vi är omåttligt förtjusta i designklassikern som var poppis på 50-talet och då kallades perstorpskassen. Den hette Shoppingbag 329 och designades i Perstorp. Väskan har kommit i nyproduktion av Perstorpsgrundarens barnbarns barn och finns i två storlekar och massa härliga färger.

(Bild från: Hinza)

På 50-talet var Shoppingbag 329 populär för att bära hem matvaror men den blev utkonkurrerad i samband med att plastpåsarna kom till affärerna. Nu känns den åter som ett högaktuellt alternativ. Det finns ett EU-direktiv om att förbrukningen av plastkassar ska minska. Läs mer på Naturvårdsverket


Kanske upplevs motsägelsefullt att rekommendera en plastväska i utbyte mot plastkassar. Men det är det som är det fina med Hinza. Hinzaväskorna som tillhör Green Plastic-sortimentet är ett klimatsmart val. De består av så kallad grön plast gjord av den förnyelsebara råvaran sockerrör. När man dessutom kopplar samman dess hållbarhet och hur lätt den är att rengöra till följd av materialet uppstår ett halleluja-moment.


Vi på Tidformera letar ständigt efter förvaringslösningar som är till för att synas och användas, inte att gömma undan prylar. Vår fokus vilar på att saker som man har ska helt enkelt användas. Där har Hinza kvalat in som en storfavorit till följd av att den är snygg, underlättar hemma och det gör helt enkelt inget om det får stå framme. Exempelvis städningen har förvandlats till en snygg inredningsdetalj som är lätt att bara få saker gjort. Det gör absolut ingenting om väskan står framme med städprylar.


Desto mer Hinzabiten man blir, desto fler användningsområden återfinner man. Den är oöverträfflig när det kommer till badstranden (och även till simhallen då den lilla får plats i de vanligaste omklädningsrumskåpen!)


Förvaring av pyssel, picknick, leksaker, när man har städröj hemma och jagar saker som är på rymmen. Att ha ståendes i trapp där den har ett perfekt format för uppsamling av saker upp och ner. Den lilla är läcker i cykelkorgen. I trädgården.


Välkommen in och kika vidare på väskan: Tidformera/Hinza


Hoppas vi ses!

Kicki & Ashley

Kommentarer