Brushpennor!

Vi älskar brushpennor. Detta har blivit en helt nyfunnen hobby för oss båda sedan vi snöade in på Bullet Journal. När man sitter och drägglar över diverse pinterestbilder där brushpennor använts blir man helt enkelt smått grön av avund. Men det allra roligaste är att det är en härlig rogivande terapi att sitta och öva med dessa!

Om du har minsta tanke att det kanske skulle vara kul att lära dig mer om detta så måste vi tipsa om hyggligt nystartad grupp på facebook; Lettering Sverige. Inte en stor grupp utan ett härligt gäng amatörer som övar, testar, inspirerar och tipsar.Vi har återigen kastat oss över att testa pennor i Leuchtturm1917, Moleskine och Nuuna. Denna gång med brushpennorna KOI från Sakura, Pigma brush från Sakura, Tombow Dual brush samt Edding brush.Vi är nybörjare på att skriva med dessa pennor och teknik övas frekvent, men en kul utmaning! Det blir verkligen så vackert när man skriver med dessa! Här har vi olika nyanser av grönt från de olika pennorna i en Nuunabok. Jättevackra färger!


Problemet med de flesta pennor är ghosting och genomblödning. Dvs om pennorna skuggar genom papper eller om det helt sonika blöder rakt igenom. Genomblödning vill man självklart undvika helt och ghosting är svår att undvika. Med denna form av pennor får man dock räkna med en rätt rejäl ghosting och i Nuunan blev resultatet verkligen inte var så farligt: 


Sen med orange och rosa testat i en Leuchtturm1917, och färgerna är ju makalösa! Vilka effekter!


Leuchtturm1917 får nog konstateras ha lite svårare att tampas med dessa pennor. På gränsen till genomblödning på sina ställen. Men som sagt, något man mer eller mindre får räkna med i de flesta anteckningsböcker.


Här har vi olika nyanser av blått från de olika märkena i en Moleskinebok. Och återigen, färgerna är helt enkelt bara vansinnigt fina!


Moleskine har också stora bekymmer med att tampas med dessa pennor.


  Lite sammanfattande reflektioner i övrigt om dessa pennor är att:
  • Edding har smalast brushspets och samtidigt styvast spets. Bra till rubriker etc i exempelvis en Bullet Journal.
  • Pigma har näst smalast brushspets och är något mjukare än Edding. 
  • Koi har lite tjockare brushspets än Pigma med mjuk brush. 
  • Tombow har den tjockaste (och längsta) brushspetsen men samtidigt så har denna den fina spetsen på andra sidan av pennan, så här har man två pennor i ett med olika funktioner.

 Sugen att kika närmare på pennorna så återfinner du dessa i shoppen.

Koi från Sakura

 Koi från Sakura

 Pigma brush från Sakura:


 Tombow Dual brush:


  Samt Edding brush:


Hoppas vi ses i shoppen!
Mvh Kicki & Ashley

Kommentarer